Protiv Sarajeva je sve ulazilo, ali Atalantu je večeras stalo

Ispromašivali se kao nikada

Protiv Sarajeva je sve ulazilo, ali Atalantu je večeras stalo

Fudbaleri Atalante su večeras u Reggio Emiliji ugostili Kopenhagen, s kojim su odigrali samo 0:0.

Tim iz Bergama je nevjerovatno efikasan na početku nove sezone, njihovu snagu najbolje je osjetilo Sarajevo, ali kasnije i Hapoel Haifa, Frosinone... Ipak, večeras je Gasperinijevu ekipu baš stalo.

Atalanta je u susretu sa Kopenhagenom imala čak 26 udaraca, od čega 10 u okvir gola, dok su gosti šutirali samo jednom. Da nesreća bude još veća, domaćim je poništen i jedan gol u prvom poluvremenu.

Na kraju ipak 0:0, rezultat kojim u Atalanti ne mogu biti previše nezadovoljni s obzirom da će ih u revanšu i remi sa golovima voditi u grupnu fazu Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U prvoj postavi Kopenhagena nije bilo bh. napadača Kenana Kodre, koji je u igru ušao u 80. minuti.

Od ostalih rezultata vrijedi istaći minimalnu pobjedu Seville nad Sigmom u gostima (1:0) golom Sarabije u 84. minuti, te iznenađujući remi Celtica sa Suduvom u Latviji (1:1). Olympiakos je na svom terenu bio bolji od Burnleyja sa 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi