Atalanta nastavila da rešeta, debi iz snova za Pašalića

Ubjedljiv trijumf u Izraelu

Atalanta nastavila da rešeta, debi iz snova za Pašalića

Nakon izbacivanja Sarajeva u 2. pretkolu, Atalanta se večeras s lakoćom obračunala i sa Hapoel Haifom kojeg je u Izraelu savladala sa 4:1.

Ipak, nije dobro počelo za tim iz Bergama pošto je Hapoel u 7. minuti poveo sa 1:0 golom Burzagla. Taj gol kao da je naljutio Italijane, koji do poluvremena dolaze do preokreta i to golovima Hateboera u 18. i Zapate u 21. minuti.

U 60. minuti u igru je ušao Mario Pašalić, hrvatski fudbaler koji je prije nekoliko dana potpisao za Atalantu. Samo pet minuta nakon ulaska, postigao je gol za 3:1, da bi potom u 86. minuti asistirao mladom Barrowu koji zabija za konačnih 4:1.

Interesantno, i Musa Barrow je u igru ušao zajedno sa Pašalićem pa se može reći da je Gasperini napravio sjajne poteze.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Od ostalih utakmica koje su završene, Ufa je protiv Progressa slavila sa 2:1, Cluj u gostima protiv Alashkerta sa 2:0 dok je Suduva također kao gost savladala Spartaks sa 1:0. Svih 90 minuta za domaće odigrao je Aleksandar Kosorić.

Top Komentari

hercegbih
hjooo atalante...ovi ce do finala lagano
4 3
milojko
a boga ti,koliko su igrali limari sa Kipra?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi