Protivnik nije poznat, prijateljski susret Zmajeva u junu

Protivnik nije poznat, prijateljski susret Zmajeva u junu

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u junu će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo snage odmjeriti sa Izraelom.

Međutim, duel sa Izraelom najvjerovatnije neće biti jedini koji će izabranici Mehmeda Baždarevića odigrati u junu, odnosno po svemu sudeći će Džeko i društvo odigrati i jedan prijateljski susret.

Ime protivnika Zmajeva u prijateljskom susretu još uvijek nije poznato, što je za SportSport.ba potvrdio i generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH, Jasmin Baković.

"U junu je na rasporedu kvalifikacijski susret sa Izraelom, no postoji mogućnost da odigramo i jedan prijateljski susret. I selektor je izrazio želju za odigravanjem prijateljskog susreta u ovom terminu", istakao je Baković.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ime protivnika još uvijek ne znamo, kao ni to gdje bi se odigrao taj prijateljski susret. S predsjednikom HNS-a, Davorom Šukerom, smo razgovorali o utakmici sa Hrvatskom, no sve je za sada ostalo na tom razgovoru. Ukoliko dogovorimo odigravanje istog to će najvjerovatnije biti u nekoj od evropskih zemalja. Razgovarao sam i sa našim Vladimirom Petkovićem, koji s klupe predvodi Švicarsku i postoji mogućnost da sa ovom selekcijom odigramo prijateljski susret, ali ne u junu. U tom terminu su Švicarci zauzeti", dodao je prvi operativac naše kuće fudbala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.