Prva kupovina PSG-a za narednu sezonu
Foto: EPA

Stiže još jedna zvijezda Monaca

Prva kupovina PSG-a za narednu sezonu

Midhat Šljivak

Ekipa PSG-a dogovorila je prvo pojačanje za narednu sezonu.

Novi igrač tima sa Parka Prinčeva postaće veznjak Monaca Fabinho koji je jako blizu potpisa ugovora sa Parižanima.

Kako navodi Canal Plus, 24-godišnji brazilski fudbaler, koji igra na pozicijama defanzivnog veznog i desnog beka, na korak je od potpisa ugovora i on bi trebao biti prvo pojačanje PSG-a za narednu sezonu.

Nije poznato koliko će PSG izdvojiti novca za angažman ovog fudbalera, li će sasvim sigurno cifra biti ogromna, a s obzirom na to da će službeno i Kylian Mbappe postati član Svetaca (trenutno je posuđen igrač u PSG-u), cifra koja će leći na račun Monaca mogla bi biti veća od 200 miliona eura.

Fabinho će tako nakon tri pet godina napustiti Kneževe. U klub je stigao 2013. godine iz Real Madrida i igrama u dresu Monaca je pokazao da se radi o veoma kvalitetnom fudbaleru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Proteklog ljeta je vladao veliki interes za njegovim uslugama. Tražili su ga gotovo svi evropski velikani, ali je on odlučio da ostane u Monacu.

Ipak, sada je došlo vrijeme za odlazak i to u redove velikog rivala iz Pariza, što mu sasvim sigurno neće biti lako oprošteno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi