Veziri savladali i lidera, te vratili navijače: "Uživanje je gledati te momke i raditi sa njima"

Beganović sretan zbog nove pobjede

Veziri savladali i lidera, te vratili navijače: "Uživanje je gledati te momke i raditi sa njima"

S. Mlaćo

Na Piroti je jučer pao i lider NK TOŠK. Neugodan su rival mladi Veziri svima ove sezone u Prvoj ligi FBiH. To će vam sigurno reći svi njihovi rivali, a jučer su to na koži osjetili i nogometaši iz Tešnja koji su pobjednički niz jučer morali prekinuti u Travniku.

Bilo je 1:0 pogotkom Mirka Vujice, a šef struke Travničana Adnan Beganović bio je sretan i zadovoljan zbog prikazane igre te nova tri boda svog tima.

Veziri imaju najmlađu ekipu u ligi, a zanimljivo primili su tek sedam pogodaka.

“Što se tiče rada, mlada smo ekipa, ima oscilacija u igri, ali zaista nismo imali sreće protiv Jedinstva i Zvijezde, a ni u predzadnjem susretu u Banovićima. Bili smo tako blizu da osvojimo bod ili tri. Ipak, nismo poklekli, nismo dozvolili da nas to pokoleba. Nastavili smo raditi, vjerujemo u rad, red i disciplinu“, priča šef struke Travnika Adnan Beganović za SportSport.ba.

Prije par kola na Piroti je palo favorizovano Bratstvo, a jučer lider NK TOŠK. Dokaz je to da mladi momci baš i nemaju puno respekta prema favorizovanim rivalima.

“Zaista su to dvije kvalitetne ekipe sa dobrim pojedincima i kvalitetnim kolektivom, ali vidi se da mi igramo dobro i kući i na strani. Primili smo samo sedam golova, postigli osam, igramo kompaktno, stvaramo šanse, borimo se za svaku loptu... Bodovno smo zadovoljni onim što smo do sada napravili“.

Na Piroti su već zaboravili NK TOŠK. Okreću se narednim izazovima. Do kraja prvog dijela ostala su još četiri kola.

“Naš cilj je osvojiti što više bodova za mirnije proljeće, ali glavni cilj je afirmacija mladih igrača koji rastu iz kola u kolo, iz treninga u trening. To su dječaci koji imaju 19 godina, a već pokazuju kvalitet i mirnoću u igri, te je stvarno uživanje gledati ih i raditi sa njima“.

Potez NK Travnik najbolji pokazatelj bh. klubovima:

Nakon par godina odsustva i navijači Travnika su bodrili svoj klub. Unutar stadiona zbog pravila ne mogu, ali su se našli  na livadi iza gola i bodrili mlade momke, te trenere Beganovića i Ribića, kao i ostalo osoblje kluba. 'Natjerali' su ih mladi Veziri sjajnim igrama i odnosom prema svetom grbu kluba da ponovo se travničkim stadionom čuje njihova pjesma.

“Znači nam to puno. Navikli smo već na pozorišnu atmosferu na stadionu, a sada su evo pojavili navijači, te bez obzira što nisu bili na stadionu, bilo je drugačije igračima igrati i meni voditi ekipu. Zaista nedostaje ta draž sa navijačima na stadionu, ne znam da ovo vodi bilo čemu dobrom“.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prokomentarisao je i samo stanje u Prvoj ligi. Izdvojio je dvije ekipe.

“Liga je ujednačena ove godine. Ima ekipa koje mogu biti i gore i dole. Uvežeš dvije pobjede i u borbi si za sami vrh tabele. Ima kvalitetnih ekipa, ima dosta ujednačnih ekipa, a ako mene pitate izdvojio bih ekipu Posušja, te kakanjski Rudar. Oni su najuigraniji, te najviše pretenduju za to prvo mjesto“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef struke NK Travnik Adnan Beganović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi