Čelik dobija neočekivanog rivala u borbi za Prvu ligu?

Sezona ulazi u samu završnicu

Čelik dobija neočekivanog rivala u borbi za Prvu ligu?

A. Čaušević

NK Čelik je jako blizu osvajanja prvog mjesta u Drugoj ligi Centar i gotovo pa sigurno će igrati play-off za plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

U Čeliku su poslije ispadanja u najniži rang radili strpljivo i postepeno se vraćaju na veliku scenu bh. fudbala, a naredni cilj je plasman u Prvu ligu FBiH.

Izabranici Armina Duvnjaka su blizu potvrde prvog mjesta u Drugoj ligi Centar jer sedam kola prije kraja imaju 10 bodova prednosti u odnosu na pratitelje.

Kao što je poznato dva putnika u Prvu ligu iz Drugih liga se dobiju play-offom, a Zeničani bi u doigravanju mogli imati neočekivanog rivala, odnosno FK Gornji Rahić.

Iz Gornjeg Rahića su u utorak saopštili kako su učestvovali na sastanku vezanom za dobijanje licence za tkamičenje u Prvoj ligi te da će učiniti sve da dobiju licencu za Prvostepenoj komisiji zakazanoj za 11. maj.

Osim predstavnika Gornjeg Rahića i Čelika, na sastanku su bili pristuni još članovi Iskre Bugojno, Klisa iz Butorović Polja, Bosne Visoko i Famosa iz Hrasnice.

Oglasi

"Završen je sastanak između Nogometnog saveza Federacije BiH i klubova koji ispunjavaju uslove za dobijanje licence za takmičenje u m:tel Prvoj ligi FBiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici: FK G. Rahić, NK Čelik Zenica, NK Iskra Bugojno, FK Klis Buturović Polje, NK Bosna Visoko i FK Famos Hrasnica.

Za takmičenje u m:tel Prvoj ligi Federacije BiH tražitelj licence treba ispunjavati sljedeće kriterije: sportski kriterij, infrastrukturni kriterij, kriterij za osoblje i administraciju, zakonski kriterij i finansijski kriterij.

Prvostepena komisija zasijeda 11. maja gdje će se odlučiti koji timovi ispunjavaju sve navedene kriterije za ulazak u viši rang.

Kolektiv Fudbalskog kluba Gornji Rahić će uložiti maksimalne napore kako bi ispoštovao svaki od kriterija kako bi se ime našeg kluba našlo među kuglicama na žrijebanju parova play-offa za ulazak u m:tel Prvu ligu FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Našim predstavnicima bila je čast sjediti za istim pregovaračkim stolom sa predstavnicima renomiranih klubova sa velikom i dugogodišnjom tradicijom", saopšteno je iz Gornjeg Rahića.

Inače, FK Gornji Rahić je trenutno na 9. mjestu na tabeli lige Druga liga FBiH - Sjever.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ALLSTAR
Kako će bit rival kad su likovi 9 na tabeli heheh
1 2
Gari Garinča
Tko ne dobije licencu ne može ni biti u šeširu za play off.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi