Sloboda bila lider 24 sata, na vrhu je ponovo Krupa

Kompletirano 19. kolo Prve lige RS

Sloboda bila lider 24 sata, na vrhu je ponovo Krupa

A. Beganović

Utakmicom Slavija - Krupa kompletirano je 19. kolo Prve lige Republike Srpske nakon kojeg nije bilo promjena na samom vrhu tabele.

Sloboda iz Novog Grada juče je osvojivši tri boda preuzela čelnu poziciju na tabeli, no na samom vrhu fudbaleri ekipe iz Novog Grada bili su neka 24 sata.

Naime, Krupa je danas na teškom gostovanju u Lukavici sa sigurnih 2:0 savladala Slaviju te se vratila na čelo tabele na kojem se nalazi od samog početka sezone.

Izabranici Vladimira Ilića bolji su bili u prvih 45 minuta igre, a već na samom otvaranju, odnosno u 6. minuti su stigli do prednosti. Strijelac za Krupu ponovo je bio mladi 18-godišnji Ognjen Krneta.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sa minimalnom prednošću Krupe otišlo se na odmor, a u 11. minuti nastavka 22-godišnji Srđan Mrzić je udvostručio prednost gostiju. Nakon drugog gola Ilićevi izabranici su prepustili igru domaćem timu, koji je u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetio, no nije uspio postići pogodak. Krupa je pak prijetila iz kontranapada, ali na kraju je ostalo 2:0.

Krupa se nalazi na čelu tabele sa 46 bodova, Sloboda je drugoplasirana sa bodom manje, Sloga iz Doboja polako gubi korak i nalazi se na 3. mjestu sa pet bodova manje od vodećeg. Zvijezda 09 je četvrta sa 39 bodova, dok je Slavija desetoplasirana sa 24 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi