Šou mladog Krnete za pobjedu Krupe, Sloboda i Sloga do novih bodova

Prva liga RS

Šou mladog Krnete za pobjedu Krupe, Sloboda i Sloga do novih bodova

A. Beganović

Kompletirano je 18. kolo Prve lige Republike Srpske nakon kojeg nije bilo promjena na samom vrhu tabele. Prvoplasirana Krupa je zadržala prednost u odnosu na pratioce, Slobodu iz Novog Grada i Slogu iz Doboja.

Izabranici Vladimira Ilića brzo su se oporavili nakon neplaniranog gubitka dva boda u prošlom kolu na gostovanju kod Modriče. Danas su na svom terenu sa ubjedljivih 5:0 savladali Budućnost, a briljirao je 18-godišnji Ognjen Krneta.

Naime, u prvom poluvremenu pomenuti fudbaler je postigao tri gola. U drugom dijelu pobjedu Krupe su potvrdili Srđan Mrzić i Miodrag Rudan.

Drugoplasirana Sloboda u Novom Gradu je dočekala Borac iz Kozarske Dubice. Slavila je Sloboda 1:0, a pogodak vrijedan tri boda zabio je Mateja Dodig u 17. minuti.

Trećeplasirana Sloga je u Doboju nadigrala Ljubić. Slavila je Sloga 4:1 ponajviše raspoloženom Bojanu Markoviću. Tri pogotka je postigao Marković, dok se u listu strijelaca upisao i Aleksandar Milaković, a za Ljubić je počasni pogodak postigao Danko Segić.

Drina je pogotkom Petra Gavorića s minimalnih 1:0 savladala Sutjesku, dok su Zvijezda 09 i Željezničar Sport Team podijelili bodove (0:0), a ovo je bio i jedini duel u 18. kolu na kojem su mreže mirovale.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Kozara je upisala siguran domaći trijumf protiv Slavije (3:0), Tekstilac je bio bolji od Alfa Modriče (2:0), dok je Omarska rezultatom 3:2 savladala Podrinje.

Krupa se nalazi na čelu tabele sa 43 boda, Sloboda je drugoplasirana sa bodom manje, dok je Sloga trećeplasirana sa 40 bodova. Na samom dnu je Budućnost sa samo sedam osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi