Prva liga RS: Nekadašnji premijerligaši nastavljaju trku!
FOTO: Zvijezda 09

Odigrano osmo kolo

Prva liga RS: Nekadašnji premijerligaši nastavljaju trku!

Admin Čaušević

Nakon osmog kola na čelu Prve lige RS pet klubova se nalazi u četiri boda. 

Rudar Prijedor je na svom stadionu pobijedio Borac iz Kozarske Dubice sa sigurnih 2:0 te se osamio na vrhu tabele. Dosadašnji lider Leotar je gostovao Slobodi u Novom Gradu, a mreže su mirovale. Bilo je 0:0.

Odličan meč odigrali su Zvijezda 09 i Alfa Modriča. Viđena su četiri gola, a konačan rezultat utakmice bio je 2:2. Gosti su vodili s 0:2, ali su se domaći uspjeli vratiti.

Jedini trijumf gostiju ostvario je Ljubić koji je s 1:3 pobijedio Kozaru. Željezničar ST i Tekstilac su odigrali 0:0, bodove su podijelii Sloga Doboj i Jedinstvo Brčko odigravši 2:2. Slavija je bila bolja od Podrinja s 2:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U vrhu tabele čak pet klubova je smiješteno u pet bodova. Vodeći Rudar Prijedor ima 17, drugi je Leotar sa 15, po 13 bodova imaju Alfa Modriča, Sloboda NG i Zvijezda 09.

Top Komentari

Deepy
Leotare vracaj se u ligu gdje ti je i mjesto.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi