Rudaru derbi kola, Leotar uvjerljiv, nova pobjeda Kozare

Prva liga RS

Rudaru derbi kola, Leotar uvjerljiv, nova pobjeda Kozare

E. Škorić

U subotu su odigarne skoro sve utakmice trećeg kola Prve lige Republike Srpske.

Nekoliko ekipa ostvarilo je danas drugu pobjedu i sa po sedam bodova dijeli prvo mjesto. To su Kozara, Leotar, Rudar i Novi Grad, a priliku ima i Modriča, koja dočekuje Slogu iz Doboja večeras od 20:30 sati.

Kozara je gostovala u Zvorniku, pa je slavila s 2:1, iako je domaćin prvi poveo golom Tvrdišića u 16. minuti. Popović u prvom iz igre i Lolić u drugom iz penala donijeli su važnu pobjedu gostima iz Gradiške.

Leotar je nadigrao Ljubić iz Prnjavora i u Trebinju slavio s 4:0, dok je u derbiju kola Rudar Prijedor kao gost s 1:0 pobijedio Zvijezdu 09.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Tekstilac je s 1:0 savladao Podrinje iz Janje, a Kozarska Dubica s 3:0 Jedinstvo iz Brčkog. U Banjaluci je Željezničar s 2:0 poražen od Slavije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi