Radnik remijem na gostovanju 'zakuhao' borbu za Wwin ligu, Laktaši su to odlično iskoristili
Slavija se ponovo namučila, ali opet osvojila bod

Prva liga RS

Radnik remijem na gostovanju 'zakuhao' borbu za Wwin ligu, Laktaši su to odlično iskoristili

S. Mlaćo

U Prvoj ligi Republike Srpske nema pauze. Danas su odigrani susreti 22. kola, tačnije osam utakmica, dok se susret Alfa Modriče i Romanije igra od 19 sati.

Lider Radnik iz Bijeljine na kraju je osvojio 'samo' bod kod Drine u Zvorniku. Bilo je 0:0, što su iskoristili Laktaši i pobjedom smanjili zaostatak nad Radnikom na sedam bodova.

Laktaši su na svom terenu danas ugostili Sutjesku i slavili 3:0. Za vodstvo je pogodio Ognjen Škorić, a zatim Milan Šikanjić pogađa za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Bojan Marković dvije minute prije kraja.

Zanimljiv meč odigrali su Slavija i Rudar Prijedor, a završilo je 1:1. Slavija je povela pogotkom Mahira Karića, asistenciju je upisao danas agilni Nikola Bjeloš, a Prijedorčani su ofanzivnije krenuli u nastavku.

Isplatilo se to već u 49. minuti kada je Sajak matirao Sirću. Rudar je pred kraj pokušao do tri boda, no završilo je 1:1.

Leotar je obradovao svoje navijače protiv Željezničar Sport Team. Bilo je 2:1, a strijelci za domaće su bili Borma Kovačević i Marriaga Tejeda Steven. Za goste je pogodio Đorđe Đogić.

Oglasi

BSK je sa 5:2 razbio Omarsku golovima Perovića (2x), Moconje, Rastoke (ag.) i Petrovića, dok je za goste dva puta pogodio Đorđe Nišić.

Borac iz Kozarske Dubice sa 1:0 je savladao FK Ljubić, a junak domaćina bio je Mateja Božić.

Pravu nogometnu lekciju očitala je Kozara Veležu iz Nevesinja. Bilo je čak 5:0, a Marinko Rastoka je upisao hat-trick za domaćina. Po jedan pogodak su dodali Srđan Beuk i Takahaski Kazuhiro.

Tri boda pred svojim navijačima upisala je i Sloboda Nova Banka na stadionu Luke u Mrkonjić Gradu.

Rival je bio Famos Ilidža, a domaći su slavili 1:0. Junak je bio Predrag Zekanović koji je postigao jedini pogdodak na meču u 54. minuti.

Oglasi

Radnik sada na svom kontu ima 52 osvojena boda, Laktaši su drugoplasirani sa 45, dok Rudar Prijedor ima 41. Željezničar iz Banja Luke je na 36.

Rezultati 22. kola Prve lige RS:

Sloboda Nova Banka - Famos Ilidža 1:0

BSK - FK Omarska 5:2

FK Laktaši - FK Sutjeska 3:0

FK Leotar - FK Željezničar Sport Team 2:1

FK Drina - FK Radnik 0:0

FK Borac - FK Ljubić 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

FK Kozara - FK Velež 5:0

FK Slavija - FK Rudar Prijedor 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi