Prva liga RS: Tinejdžeri očitali lekciju starijim kolegama!

Ubjedljiv trijumf

Prva liga RS: Tinejdžeri očitali lekciju starijim kolegama!

A. Čaušević

Jedan od najstarijih banjalučkih klubova, osnovan još 1924. godine, posljednjih godina bilježi odlične rezultate obzirom na svoje mogućnosti. Riječ je o FK Željezničar Sport Teamu.

Za ovaj tim uglavnom igraju tinejdžeri, igrači koji bi prema uzrastu trebali nastupati u kadetskim ili juniorskim kategorijama, su praktično seniori.

U šestom kolu ekipa Zorana Ćurguza je dočekala Podrinje. Tinejdžeri iz Predgrađa "pojačani" sa dvojicom 20-godišnjaka su očitali lekciju starijim kolegama iz Semberije.

Konačan rezultat glasio je 4:1. Briljirao je 19-godišnji Luka Kulenović koji je upisao hat-trick. Četvrti gol djelo je Adonisa Bilal koji također ima 19 godina.

Prosjek startne postave bio je 19.3 godina. Najmalađa su bila dvojica "kadeta", 16-godišnji Sergej Kalabić i Danilo Teodorović.

Prosjek su "pokvarili" rezervisti koji su ušli sa klupe Dejan Bosančić (20), Bojan Bosančić (19) te Igor Kuzmanović (24).

Nakon šestog kola Lige za prvaka RS Željezničar Sport Team zauzima treće mjesto na tabeli sa 45 bodova. Uzimajući u obzir budžet i klupsku filozofiju završiti među prva tri mjesta na tabeli prvoligaškog takmičenja se sigurno može smatrati velikim uspjehom.

Najefikasniji igrač ovog prvoligaša u dosadašnjem dijelu sezone je Bojan Marković (19) sa 13 golova. Sa četiri pogotka najbolji je strijelac razigravanja za prvaka zajedno sa iskusnim Sašom Kajkutom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Inače, član ove ekipe je Asmir Avdukić, 38-godišnjak koji je s reprezentacijom BiH putovao na Mundijal u Brazil 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi