Festival golova u Prijedoru: Rudar ponizio Jedinstvo iz Brčkog

Prva liga RS

Festival golova u Prijedoru: Rudar ponizio Jedinstvo iz Brčkog

E. Škorić

U subotu su odigrane utakmice 24. kola Prve lige Republike Srpske.

Vodeći Rudar ugostio je posljednjeplasirano Jedinstvo iz Brčkog, te je na kraju slavio s visokih 6:1. Prijedorčani jurišaju ka povratku u Premijer ligu, a za Jedinstvo očigledno više nema spasa.

Bivši premijerligaš Zvijezda 09 je s 3:0 nadigrao Drinu iz Zvornika, a sve golove dali su domaći u posljednjih pola sata. Dva puta je pogađao Stjepanović, jednom s penala, a jedan gol dao je Dražić.

U Doboju Sloga je s 2:0 bila bolja od Ljubića iz Prnjavora, dok je jedinu gostujuću pobjedu ostvario Tekstilac koji je u Foči s 2:1 savladao Sutjesku. Duel Kozare i Podrinja iz Janje završen je rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U Novom Gradu istoimeni domaćin je bio bolji od Kozarske Dubice s minimalnih 1:0, dok je u sudaru bivših premijerligaša Slavije i Modriče u Lukavici slavio domaćin, takođe s 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi