Prva pobjeda Anderlechta, druga Club Bruggea

Pro liga Belgije, 2. kolo

Prva pobjeda Anderlechta, druga Club Bruggea

Edmir Škorić

Anderlecht i Club Brugge su upisali minimalne pobjede u drugom kolu Pro lige Belgije. 

Club Brugge je tako ostao na stopostotnom učinko nakon dva gola. Drugu pobjedu upisao je na gostovanju kod Charleroija, a jedini gol postigao je Thomas Meunier u 19. minuti. Samo šest minuta kasnije gosti su ostali bez pocrvenjelog Victora Vazqueza, no ni brojčana terenska nadmoć nije pomogla nemoćnom domaćinu.

 

Istim je rezultaotm, ali na svom stadionu, Anderlecht savladao Beerschot. Kanu je bio strijelac u 22. minuti na asistenciju Srbijanca Milana Jovanovića. 

 

Kortrijk našeg Ervina Zukanovića, koji je na terenu proveo svih 90 minuta, slavio je s 2:1 na gostovanju kod Cercle Bruggea. Poveo je domaćin u 21. minuti golom Anthonyja Portiera, a gosti u nastavku okrenuli rezultat preko Ernesta N'Fora (57.) i Thomasa Mattona (68.).

 

Mechelen, sada već bivši klub bh. reprezentativca Borisa Pandže, odigrao je 0:0 sa Waasland-Beverenom. Lokeren i Mons su odigrali 2:2.

 

Pro liga Belgije, 2. kolo:

Charleroi - Club Brugge 0:1 (Meunier 19)

Anderlecht  Beerschot 1:0 (Kanu 22)

Cercle Brugge - Kortrijk 1:2 (Portier 21/ Nfor Webnje 56, Matton 68)

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Lokeren - Mons 2:2 (De Ceulaer 28, 90/ Nicaise 45, Jarju 46)

Waasland-Beveren - Mechelen 0:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.