Prvak i viceprvak podijelili bodove na King Poweru

Nula Leicestera i Arsenala

Prvak i viceprvak podijelili bodove na King Poweru

Leicester i Arsenal su u 2. kolu Premier lige podijelili bodove odigravši na King Poweru meč bez golova (0:0).

Od utakmice prvaka i viceprvaka Engleske se očekivalo mnogo više, ali publika na kraju nije vidjela niti jedan gol. Arsenal je u prvom poluvremenu prijetio preko Oxlade-Chemberlaina i Xhake, dok je jedinu koliko-toliko ozbiljnu šansu za domaći tim imao Jamie Vardy.

U drugom poluvremenu, Leicester je imao dobru priliku preko Mahreza, koji je u 56. minuti dobro šutirao iz slobodnog udarca. Nakon toga, zaprijetio je i Vardy, ali bez promjene rezultata.

Arsenal je u finišu bio agilniji tim, ali je bliže pobjedi bio Leicester. Domaći su u 88. minuti trebali dobiti najstrožiju kaznu nakon što je srušen Musa, ali se sudac nije oglasio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice, domaći su imali još jednu veliku priliku i to u trećoj minuti nadoknade, kada je Drinkwater loše izveo slobodnjak iz idealne pozicije. Ostalo je 0:0, pa su oba tima osvojila svoj prvi bod u novoj sezoni.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi