Prvenstvo Italije za narednu sezonu još uvijek nije potpuno

Čeka se treći putnik iz Serije B u Seriju A

Prvenstvo Italije za narednu sezonu još uvijek nije potpuno

Midhat Šljivak

Fudbalsko prvenstvo u Italiji završeno je večeras.

Juventus je odavno potvrdio novu titulu, Napoli je prvi pratioc, a večeras su nastup u Ligi prvaka osigurale ekipe Atalante i Intera.

Također, poznat je i treći putnik u niži rang takmičenja. Nakon Frosinonea i Chieva, večeras je porazom od Intera (2:1), Seriju A napustio Empoli.

Još je ostalo da se sazna ko će zamijeniti Empoli u društvu najboljih. Brescija i Lecce su ranije osigurali povratak u Seriju A, a o trećem putniku u viši rang odlučit će Cittadella i Verona.

Cittadella je jučer savladala Benevento u uzvratu sa 3:0 i ostvarila je plasman u finale doigravanja, a večeras je svoje mjesto tamo našla i Verona.

Prvi duel protiv Pescare na njihovom terenu završen je bez golova. Pescara je pred večerašnji duel bila blagi favorit, ali na kraju je Verona slavila sa 0:1.

Jedini gol na meču postignut je u 74. minuti. Di Carmine je sa penala pogodio za 0:1, što je bio i konačan rezultat meča.

Ostalo je još samo da saznamo ko će ući u Seriju A, a odgovor i na to pitanje će biti poznat jako brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi