Zaboravili ste Giampaola Pazzinija? Živ je, igra, a večeras je zabio hat-trick

Fantastična partija iskusnog napadača

Zaboravili ste Giampaola Pazzinija? Živ je, igra, a večeras je zabio hat-trick

Giampaolo Pazzini je daleko od pažnje svjetske fudbalske javnosti od kada je 2015. godine kao slobodan igrač napustio Milan.

Iskusni italijanski napadač je na ljeto 2015. godine stigao u Veronu i od tada brani boje ovog kluba, s izuzetkom prošle polusezone koju je proveo na posudbi u Levanteu.

Vratio se ovog ljeta Pazzini ponovo u Veronu, a danas je uspio postići i hat-trick.

Naime, 34-godišnji Italijan je odveo svoju Veronu do ubjedljive pobjede nad Cittadellom u 18. kolu Serije B.

Prvi gol je Pazzini postigao u 10. minuti, da bi drugim u 32. postavio rezultat prvog poluvremena. Svoju sjajnu partiju je krunisao u 82. minuti sa bijele tačke, dok je konačni rezultat utakmice (4:0) postavio Tupta u 90. minuti.

Podsjetimo, Giampaolo Pazzini je profesionalnu karijeru počeo u Atalanti, da bi potom oblačio dresove Fiorentine, Sampdorije, Intera, Milana, Verone i Levantea. Za reprezentaciju Italije je upisao 25 nastupa i postigao četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi