Prvenstvo otvaramo protiv Grčke

Poznat raspored bh. reprezentacije na Eurobasketu

Prvenstvo otvaramo protiv Grčke

Danas je utvrđen raspored utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine na Eurobasketu u Litvaniji kraj narednog ljeta. Turnir ćemo otvoriti protiv selekcije Grčke.

Najbolji bh. košarkaši Eurobasket otvaraju 31. avgusta u 18:00 sati protiv Grčke, a nepuna 24 sata kasnije (1. septembar, 15:30)igramo protiv debitanta na Eurobasketu reprezentacije Crne Gore.

Nakon Grka i Crnogoraca imat ćemo jedan dan za odmor, a onda nam 3. septembra na megdan od 15:30 sati izlazi reprezentacija koja kroz dodatne kvalifikacije izbori mjesto na turniru.

U četvrtom kolu grupe C 4. septembra od 18:00 sati igramo protiv Hrvatske, a grupnu fazu zatvaramo dan kasnije u istom terminu protiv reprezentacije Makedonije.

Svih pet utakmica izabranici Sabita Hadžića igrat će u Alytusu, gradiću udaljenom oko 100 kilometara od glavnog grada Litvanije Vilniusa.

U drugi krug prolaze tri najbolje selekcije iz grupe, i iskreno se nadamo da će naša reprezentacija konačno proći taj prvi krug koji čekamo još od Njemačke 1993. kada smo bili osmi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.