Prvi bod Leipziga u Ligi prvaka, Bešiktaš savladao Porto
Foto: EPA

Liga prvaka, Grupa G

Prvi bod Leipziga u Ligi prvaka, Bešiktaš savladao Porto

Leipzig je u svom debitantskom nastupu u Ligi prvaka ugostio Monaco, a ovaj susret je na kraju završen rezultatom 1:1.

Igrala se 33. minuta utakmice kada je Forsberg ispisao historiju Leipziga i postigao prvi gol ovog kluba u Ligi prvaka. Međutim vodstvo domaćina nije dugo trajalo, s obzirom da je Tielemans, samo minutu, kasnije poravnao na 1:1. 

Do kraja utakmice je su obje ekipe imale po nekoliko prilika, ali je Leipzig bio nešto bliži drugom golu. Ipak, mreže su mirovale pa su Leipzig i Monaco na kraju podijelili bodove.


Prvo kolo grupe G donijelo je i okršaj Porta i Bešiktaša. Posebno je bilo zanimljivo prvo poluvrijeme, a na kraju su gosti iz Istanbula slavili rezultatom 1:3.

Bešiktaš je poveo u 13. minuti kada je, nakon sjajnog ubacivanja Quaresme pogodio Talisca.

Izjednačio je Porto u 21. minuti i to nakon autogola Tošića. Srbijanski fudbaler je, nespretno, pospremio loptu u svoju mrežu nakon udarca iz ugla.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nije se tugo čekalo na novo vodstvo Bešiktaša. Tosun je u 28. minuti dalekometnim projektilom pogodio za 1:2.

Konačnih 1:3 postavio je Babel nakon odličnog duplog pasa s Negredom u 86. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije