Prvi čovjek PSG-a izgubio strpljenje, sljedeće sezone napada Ligu prvaka sa dvije Barcine legende

Želi trofej prvaka Evrope na Parku Prinčeva

Prvi čovjek PSG-a izgubio strpljenje, sljedeće sezone napada Ligu prvaka sa dvije Barcine legende

Edmir Škorić

Ne osvoji li PSG Ligu prvaka ni ove sezone, bogati vlasnici kluba neće imati milosti prema Thomasu Tuchelu.

Parižani ulažu ogroman novac svakog ljeta kako bi bili konkurentni u borbi za trofej Lige prvaka, ali nikako da im se isplati uloženo. Dovodili su mnoge zvijezde, mijenjali velike trenere, ali rezultata nema.

Osvajanje trofeja u Francuskoj nije nešto za čim žudi predsjednik kluba Al Khelaifi, ali zato je lud za Ligom prvaka i vjeruje da će kad-tad na Park Prinčeva donijeti "ušati pehar".

Njegova ideja je, piše francuski Le10Sport sljedeći: sačekat će kraj sezone i onda Tuchela potjerati, a onda svim silama krenuti u ostvarivanje vlastitog sna i osvajanje Lige prvaka.

Al-Khelaifi će za utemeljitelja tog uspjeha postaviti Pepa Guardiolu, a u njegov stručni štab bi potom 'ugurao' i Xavija, još jednu legendu Barcelone.

Xavi radi u katarskom Al Saddu i dobar je prijatelj s vlasnikom PSG-a, a dobar odnos imaju i Guardiola i Al-Khelaifi.

I sve to zasad ne izgleda kao nemoguća misija. Guardiola djeluje kao da posljednju sezonu vodi Manchester City, s kojim također želi Ligu prvaka, a Xavi je jučer doživio pravu šamarčinu jer je njegov Al Sadd poražen sa 6:2 od Esperance Tunisa u meču za 5. mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Guardiola bi tako nakon Barcelone, Bayerna i Ciyja, mogao da uplovi u još jedan izazov i ponovo bi dobio budžet s kojim bi dovodio igrače po vlastitoj želji, a Xavi bi dobio nevjerovatno iskustvo u trenerskom svijetu.

S obzirom koliko je Al Khelaifi "težak", ne sumnjamo da će ostvariti svoje ciljeve i da će u skorije vrijeme početi da realizuje ono što je zamislio.

Top Komentari

Crnogorac45
Guardila je inace specijalizirao osvajanje lige sampiona ?
7 1
morry11
hhhhh
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi