Prvi čovjek Zvijezde 09 najavio da će tužiti NFSBiH!

Stanišić smatra da ne bi bilo pošteno da njegov tim izbace iz lige

Prvi čovjek Zvijezde 09 najavio da će tužiti NFSBiH!

E. Škorić

Sve je izvjesnije da će Izvršni odbor nogometnog saveza BiH donijeti odluku o potpunom kraju šampionata u Premijer ligi BiH.

To bi moglo značiti da će Sarajevo biti proglašeno prvakom, da će igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, a Željezničar, Zrinjski i Borac izborit će kvalifikacije za Evropsku ligu, dok bi u tom slučaju iz lige lako mogli ispasti Čelik i Zvijezda 09 kao posljednjeplasirani timovi lige. Takav scenarij mogao bi da izazove ogromne posljedice i Savez bi bio suočen sa raznim problemima.

Kako saznaje SportSport.ba, prvi čovjek Zvijede 09 Boris Stanišić spreman je tužiti Nogometni savez BiH i putem suda će tražiti od Saveza novčanu nadoklnadu za sve troškove u Premijer ligi ove sezone.

On je mnogo novca uložio u tim, koji je dobio i licencu za nastup u Premijer ligi naredne sezone, a prije početka drugog dijela sezone doveo je 11 novih igrača i čvrsto vjerovao da bi ekipa mogla do kraja da se spasi i ostane u ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj ambiciozni poduzetnik smatra da ne bi bilo pravedno da se 11 kola prije kraja njegov tim pošalje u niži rang ako teoretski i dalje može da se spasi.

"Naravno da ću u slučaju takvog scenarija pravdu potražiti na sudu. Čujemo se ujutro da porazgovaramo", kratko nam je napisao Stanišić.

Top Komentari

hzsg
Reci nam ti sta bi trebalo...! Sve zemlje koje su prekinule prvenstvo, su proglasile šampione, izuzev jedne. Ako ste već imali šanse da ostanete u ligi što nisi pritisnuo Šeraniča i kompaniju da daju pozitivno mišljenje za nastavak. Sad se javljaš....., marš u entitetsku ligu. P.S. Slobodno tuži, ali raspitaj se o uspješnosti takvih tužbi.
6 2
kaskada24
Stanišiću, učini uslugu fudbalu u BIH pa pošteno i načisto istupite iz lige. Povedite sa vama i ove iz Zenice. Zaslužili ste. Želimo vam sve najbolje u nekim narednim sezonama
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti