Prvi mečevi četvrtfinala zadali muke kladionicama: Ko je sada favorit?
Četiri ekipe su istakle kandidaturu za titulu prvaka Evrope, a kladionice ne mogu da se odluče ko je prvi favorit.

Četiri ekipe pokazale snagu

Prvi mečevi četvrtfinala zadali muke kladionicama: Ko je sada favorit?

Iza nas su prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona u kojima smo vidjeli gotovo sve najbolje što nam može ponuditi najelitnije evropsko fudbalsko takmičenje. 

U ovoj fazi takmičenja četiri ekipe su pokazale veliku snagu, a to su Real Madrid, Barcelona, Bayern Minhen i Liverpool. Iako ostaju i revanši naredne sedmice, sasvim je sigurno da su pomenute ekipe veoma blizu polufinala i da se treba desiti veliko iznenađenje da tako na kraju ne bude.

Prve utakmice četvrtfinala napravile su pravu pometnju i kod vodećih svjetskih kladionica koje sada više nisu sigurne ko je favorit za titulu.

Prije nego što navedemo trenutne koeficijente za titulu prvaka, napomenut ćemo kako je to izgledalo pred početak knock-out faze. Tada je prvi favorit bio Manchester City sa koeficijentom od 3,00 do 4,35. Iza Građana bio je Bayern, pa su slijedili Barcelona i PSG. Real Madrid je tada bio tek peti favorit i nisu mu se davale pretjerane šanse da izbaci PSG.

Ipak, danas, oko dva mjeseca kasnije, Real je, uz Barcelonu, prvi favorit. Kladionice nisu mogle odlučiti između toga kome dati prednost, pa su na kraju objema ekipama dale podjednake šanse. Kvota na rivale iz La Lige je po 3,25. Tik iza njih slijedi njemački gigant Bayern Minhen na kojeg kladionice nude kvotu od 4. Četvrti u nizu favorita je Liverpool. Ako se budete kladili da će Redsi osvojiti titulu prvaka Evrope, prvi put poslije 2005. godine, na jedan uloženi euro možete zaraditi 6,5, dok je na Manchester City kvota 13.

Roma i Sevilla su otprilike otpisani, a to potvrđuju i kladionice koje su vam voljne isplatiti čak 151 euro (na jedan uložen) ako se Sevilla popne na krov Evrope i čak 251 euro ako to uradi Roma. Naravno, tu je i Juventus na kojeg je kvota 201 nakon poraza na domaćem terenu od Reala 3:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, revanš susreti četvrtfinala igraju se već narednog utorka i srijede, a kao što smo već pomenuli, treba se desiti veliko iznenađenje da jedna od ekipa koje su u rezultatskom zaostatku na kraju ipak uspije okrenuti stvari i proći u polufinale.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi