Fudbaler Celtica otkrio šta im je Šimunović rekao o FK Sarajevo

Sutra okršaj na Koševu

Fudbaler Celtica otkrio šta im je Šimunović rekao o FK Sarajevo

A. Čaušević

FK Sarajevo i Celtic FC će sutra na stadionu Asim Ferhatović odigrati prvi meč prvog pretkola Lige prvaka. 

Odbranu škotskog prvaka trebao bi predvoditi Jozo Šimunović, nesuđeni reprezentativac BiH.

U razgovoru za škotske medije Jonny Hayes je otkrio šta je stameni štoper rekao svojim saigračima o Bordo timu.

"Jozo je malo bolje upoznat s tim regionom, ako želite i rekao je da su dobar tim. Osvojili su ligu s pet bodova prednosti i bez obzira iz koje lige dolazite pet bodova prednosti je pristojan rezultat."

"Radi se o skromnom timu, doveli su nekoliko novih igrača, bit će to pristojan test. Bit ćemo spremni iako se radi o koraku u 'nepoznato', ali navikli smo na to", rekao je Hayes.

Iskusni 31-godišnji krilni fudbaler je naglasio da će on i ekipa biti spreman za duel s bh. prvakom.

"Dečki iza scene rade odličan psao, tako da ćemo potpuno biti upoznati s kvalitetama Sarajeva kada dođe vrijeme za meč. Evropske utakmice su uvijek teške, kada dođete na taj nivo, onda nema laganih mečeva", poručio je Hayes.

Iako uglavnom igra po desnoj strani Hayes će sutra vjerovatno igrati na poziciji lijevog beka jer se Kieran Tierney još uvijek oporavlja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Samo uživam u igranju fudbala. Kieran bi trebao biti spreman za nekoliko sedmica, samo uživam igrajući fudbal bez obzira na kojoj poziciji. U Evropi to zna biti malo napeto jer si više defanzivac nego bek...", kazao je Hayes.

Meč na popularnom Koševu počinje u 19:45, a interesantno ekspedicija Celtica koja u Sarajevo stiže večeras je odlučila da ne trenira na našem najvećem stadionu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
idemo da ispisemo historiju kao prvi BH klub koji je ugostio osvajaca Lige Sampiona, i naravno povoljan rezultat nije Litex
4 0
Arnel925
Ovi će pasti kao što je pao i Levski i Genk.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti