Prvi poraz Lukavca, Burch poražen u Žepču

9. kolo A1 lige Bosne i Hercegovine

Prvi poraz Lukavca, Burch poražen u Žepču

Endin Čaušević

Za vikend su odigrane utakmice devetog kola A1 košarkaške lige Bosne i Hercegovine.

Gradina iz Srebrenika na domaćem parketu bila je ubjedljiva protiv KK Lukavac (75:56). Ekipa iz Srebrenika jedina je u dosadašnjem dijelu sezone uspjela da savlada lidera na tabeli A1 lige ekipu Lukavca. 

Nurkanović je bio najefikasniji u domaćem timu sa 20 ubačenih poena, dok je kod gostiju najzapaženiji u Srebreniku bio Islamović sa 24 poena. Lukavac je i dalje prvi sa osam pobjeda i jednim porazom, dok je Gradina treća sa šest pobjeda.

Ekipa Orlovika na domaćem parketu savladala je KK Burch i dramatičnoj završnici (79:78). Ekipa iz Žepča upisala je svoju četvrtu pobjedu u ovoj sezoni, dok je Burchu ovo bio sedmi poraz.

Odličnu partiju u domaćem timu odigrao je Keser koji je ubacio 23 poena, dok je 15 poena dodao Begagić. U ekipi Burcha istakao se Velić sa 17 poena, a 15 je ubacio Šipka. KK Orlovik zauzima peto mjesto na tabeli A1 lige, dok je Burch na 11. mjestu.

KK Igman ostvario je ubjedljivu pobjedu protiv tešanjske Gradine sa 90:72. Domaće je do pobjede vodio Čampara sa 24 poena, a 20 je dodao Tarčin. Kod gostiju najefikasniji bio je Ibrahimkadić sa 24 poena. 

Igmanu je ovo bila treća pobjeda i sada su deveti, dok je Gradina na desetom mjestu sa tri pobjede i pet poraza.

Zenički Čelik na domaćem parketu slavio je protiv KK Brčko Distrik sa 13 poena razlike (83:70). U zeničkoj Areni Čelik je upisao svoju šestu pobjedu u A1 ligi, dok je Brčko ostalo zakovano za dno tabele sa samo jednom pobjedom i čak osam poraza.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Durmo i Avdibegović sa 18 poena, a 16 je dodao Keso. Kod gostiju odličnu partiju pružio je Mikić koji je bio i najefikasniji na utakmici sa 29 ubačenih poena.

KK Turbina u Jablanici je dočekala KK Promo Donji Vakuf. Domaći su slavili sa 71:59 i nanijeli su treći poraz gostima iz Donjeg Vakufa.

Turbinu je do pobjede vodio Japalak sa 24 poena, dok je 14 ubacio Đelmo. U gostujućem timu najefikasniji bio je Mustafica sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.