Prvi premierligaški trener koji se samovoljno odrekao dijela plate

Kako bi olakšao klubu i uposlenicima

Prvi premierligaški trener koji se samovoljno odrekao dijela plate

Svima je poznato da bi se zbog prekida takmičenja zbog pandemije koronavirusa mnogi evropski klubovi mogli naći u velikim finansijskim problemima, a neki već jesu.

Klubovi širom Evrope pokušavaju pronaći način da srežu svoje troškove jer prihoda trenutno nema i ne zna se kada će ih biti. Zbog toga bi se mnogi mogli odlučiti na otpuštanje uposlenika.

Kako se to ne bi desilo, pojedini timovi (igrači) se odlučuju na smanjenje svojih primanja kako bi ostalo novca za ostale uposlenike kluba.

Sada stižu vijesti o prvom treneru iz engleske Premier lige koji je odlučio samovoljno, bez "molbe" iz kluba, odustati od značajnog dijela svoje plate.

Riječ je o treneru Bournemoutha Eddieju Howeu. BBC piše da se Howe odrekao velikog dijela svojih primanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na isti potez su se odlučili i njegov pomoćnik Jason Tindall, kao i čelnici kluba Neill Blake i Richard Huges.

Inače, Bournemouth je već poslao dio svojih uposlenika "na neplaćeno", ali je to učinjeno preko državnog sistema koji će za sada pokrivati 80% njihovih plata. Kada se na to doda i dio koji će im klub ipak isplatiti, oni bi u narednom periodu trebali primiti čitav iznos svojih uobičajenih primanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi