Prvi profesionalni golovi: Bolt dvostruki strijelac
Dok mnogi sportisti nakon završetka karijera ne znaju šta će od sebe, Usain Bolt se odlučio okušati u najdražem sportu - fudbalu. Dobio je šansu za igru u Australiji i za sada ju je počeo maksimalno koristiti

Pokazuje da se na njega može računati

Prvi profesionalni golovi: Bolt dvostruki strijelac

Midhat Šljivak

Usain Bolt postigao je danas svoje prve profesionalne golove u dresu Central Coast Marinersa.

Australski prvoligaš je savladao Macarthur South West United sa 4:0, a Bolt je briljirao sa dva pogotka u ovom meču.

Prvo je u 57. minuti sjajno pogodio bliži ugrao protivničkog golmana za prednost od 3:0, da bi deset minuta kasnije iskoristio nesmotrenost odbrane i povećao je prednost na konačnih 4:0.

Bolt je odigrao 74 minute ovog meča i pokazao je zavidne sposobnosti koje bi mu sasvim sigurno mogle donijeti prostor za igru u novoj sezoni prvenstva Australije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi