Usain Bolt u petak počinje fudbalsku karijeru

Debitovaće za australski tim

Usain Bolt u petak počinje fudbalsku karijeru

M. Šljivak

Najbrži čovjek svijeta, Jamajčanin Usain Bolt, u petak će konačno ostvariti san.

Bolt je pasionirani ljubitelj fudbala i dugo je čekao da mu neki profesionalni tim ukaže šansu za igru.

Trenirao je Bolt sa mnogim poznatim timovima. Ipak, kako nije bio previše dobar za evropske lige, odlučio se za odlazak u Australiju, gdje se priključio ekipi Central Coast Marinersa.

I konačno, u ovom timu će dobiti šansu za igru. U petak će u prijateljskoj utakmici zaigrati za australski klub, što je potvrdio na press konferenciji:

"Kada sam bio na stazi i na terenu, ljudi su dosta toga pričali o meni. Uspijevao sam dokazati da su u krivu i sada je još jedna prilika da im dokažem da griješe u vezi mene. Ovo više nisu humantirarne utakmice, ovo je karijera koju jurim. Znam da će biti grešaka, znam da neću odigrati perfektan meč, ali idem naprijed i želim ponosno da se osjećam nakon utakmice", rekao je Bolt.

Trener Marinersa Mike Mulvey je istakao da će biti potrebno vremena da se Bolt privikne, ali da bi trebao odigrati nekoliko minuta.

"Ima određene vještine u igri. Vjerovatno će dobiti minutažu", kratko je istakao trener australskog tima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi