Prvi slučaj koronavirusa u La Ligi!

Potvrđeno iz madridskog kluba

Prvi slučaj koronavirusa u La Ligi!

Teme:

La Liga je prekinula takmičenje zbog straha od širenja koronavirusa, a danas je i španski Leganes privremeno prekinuo sve aktivnosti ekipe i zatvorio vrata svog trening centra.

Naime, generalni direktor Leganesa Martin Ortega je pozitivan na koronavirus.

Madridski klub je jutros potvrdio da je Ortegin test na koronavirus bio pozitivan i saopštio da su svi koji su u proteklom periodu bili u kontaktu sa njim z karantini.

Poručeno je da niko od članova prvog tima ili stručnog štaba nije bio u kontaktu sa Ortegom u skorije vrijeme, ali su treninzi svejedno otkazani zbog predostrožnosti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ortega bi danas trebao biti otpušten iz bolnice, u dobrom je stanju i trebao bi otići svjoj kući - u izolaciji.

Ovo je prvi potvrđen slučaj koronavirusa u španskog fudbalu, iako je Real Madrid nešto ranije saopštio da su među Kraljevima na snazi mjere izolacije nakon što je jedan od košarkaša kraljevskog kluba bio pozitivan na koronavirus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti