Prvi Wengerov projekat u FIFA-i: Mijenja pravilo o ofsajdu

Legendarni Francuz ima zanimljivu ideju

Prvi Wengerov projekat u FIFA-i: Mijenja pravilo o ofsajdu

A. Čaušević

Arsene Wenger 2018. godine nakon duže od dvije decenije napustio klupu Arsenal, a trenutno je uposlenik FIFA-e. 

Arsene Wenger 2018. godine nakon duže od dvije decenije napustio klupu Arsenal, a trenutno je uposlenik FIFA-e.

Wenger je nedavno ušao u FIFA-inu komiszu zaduženu za globalni razvoj fudbala i njegov prvi prijedlog bi mogao promijeniti ovu igru.

Prema izvještajima uglednog britanskog lista The Times Wenger radi na promjeni pravila o ofsajd poziciji.

Wenger predlaže da se u budućnosti ofsajd pozicije svira samo kada je razlika između napadača i defanzivca uočljiva na pravu, odnosno da su svi dijelovi tijela s kojim je dozvoljeno dati gol ispred tijela protivnika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Najveći problem VAR tehnologij s kojim ljudi imaju problem je ofsajd. Ima prostora da se promijeni pravila te da zbog dužine nosa igrači ne završafaju u ofsajdu", kazao je Wenger.

Sigurno zanimljiva ideja koju bi mnogi podržali jer ove sezone poništen je veliki broj golova zbog ofsajda dužine nekoliko centimetara, posebno se to odnosi na Premiership.

Top Komentari

Edo90
Polako Gazija Pa nije ljepo toliko provocirat Malo ohladi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti