Prvijenac Rakitića spasio Barcelonu

Prvi gol hrvatskog veznjaka donio Kataloncima zlata vrijedne bodove

Prvijenac Rakitića spasio Barcelonu

Barcelona se večeras barem na neko vrijeme vratila na čelo La Lige.

Utakmica 31. kola španjolskog prvenstva na Nou Campu gdje je Barca dočekala Athletic Bilbao očekivano je protekla u dominaciji katalonskog tima. 

Ipak, iako su domaći nogometaši diktirali tempo susreta i očekivano imali loptu u svojim nogama, čak preko 70% susreta, ova pobjeda Barcelone izborena je sve osim lagano. Gosti iz Bilbaa sjajno su se branili, a Barca nije stvarala neke ogromne šanse. Bilo je tu nekih zanimljivih pokušaja Griezmana, Messija i društva, no rezultat se nije mijenjao. 

Sve do 71. minute kada je nakon jedne gužve u 16-ercu gostiju Messi minijaturom podvalio loptu Rakitiću koji je pogodio suprotni ugao golmana Athletica Simona. Mogao je Messi 10 minuta kasnije završiti priču no njegov udarac s vrha kaznenog prostora prohujao je kraj gola. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada se već čekao kraj, Vidal je šutirao sjajno iz voleja no Simon je bo na pravom mjestu, a odbijenu loptu je Ansu Fati sa samo par metara zabio u - stativu. Sve u svemu teško izborena, ali sasvim zaslužena pobjeda Barcelone koja je od večeras opet, barem dok svoju utakmicu ne odigra Real Madrid, lider La Lige. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BobPaisley
...ne dobi Messi crveni karton ni na ovoj utakmici...proslo kolo isto...vole ga sudije nema sta.
13 5
Vienner
Liga se svodi na real i barsu Sudije pomogle realu a sad i barsi penal cist ko suza za atletic. Cisto bez Messija prosjecna ekipa za Segunde. Podgrmech bi mogo parirat barsi bez mesija
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi