Prvijenac Štilića u gradskom derbiju, Wisla slavila

Poljska Ekstraklasa

Prvijenac Štilića u gradskom derbiju, Wisla slavila

Edmir Škorić

Wisla je pred svojim navijačima slavila protiv Cracovije u gradskom derbiju Krakowa sa 3:1 uz jedan pogodak bh. internacionalca Semira Štilića.

Wisla je pobijedila Cracoviju u gradskom derbiju i tako zadržala drugo mjesto sa 43 boda, dok je Legia na vrhu sa 49 bodova. 

Glowački je u 34. minuti postigao  vodeći gol za Wislu, a onda je, pet minuta kasnije, Štilić povisio na 2:0. Ntibazkniza je smanjio zaostatak gostiju u 76. minuti, a desetak minuta kasnije Gargula postavlja konačnih 3:1.

Štilić je bio sjajan uz pogodak, te je odigrao svih 90 minuta za svoju momčad. Za domaće je igra i Gordan Bunoza 90 minuta. Dodajmo da je Korona odigrala 1:1 s Zaglebijem. Abwo je u osmoj doveo goste u vodstvo, da bi Kielb u 55. postavio konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Od 18 sati, u posljednjem susretu kola, sastaju se Slask i Ruch.

Ekstraklasa, 23. kolo:
Korona - Zaglebie 1:1 (Kielb 55/ Abwo 8)
Wisla - Cracovia 3:1 (Glowački 34, Štilić 39. Gargula 87/ Ntibazonkiza 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.