Prvijenac u Premijer ligi se pamti zauvijek: "Vjeran sam klubu, nisam išao i kad sam mogao..."

Ovčina zabio Krupi

Prvijenac u Premijer ligi se pamti zauvijek: "Vjeran sam klubu, nisam išao i kad sam mogao..." · Intervju

A. Čaušević

Velež je protiv Krupe nastavio seriju dobrih rezultata. Povratnik u Premijer ligu je savladan s 2:0, a strijelci su bili Obren Cvijanović i Haris Ovčina.

Rođeni su bili bolji od početka do kraja meča. Na kraju su sasvim zasluženo osvojili bodove. Utakmicom bio je zadovoljan i Ovčina koji je ušao s klupe.

"Utakmica je bila odlična, Krupa je došla s ciljem da uzme bod(ove), ali slomili smo njihov otpor. Uspjeli smo trijumfovati i ova pobjeda će nam sigurno značiti za nastavak prvenstva", rekao je Ovčina na početku razgovora za SportSport.ba.

Gol u sudijskoj nadoknadi je bio prvi za Ovčinu u Premijer ligi BiH. Taj pogodak će mu biti motiv za ono što slijedi s obzirom da ima 23 godina pred njim je još mnogo godina fudbala.

"U Veležu sam pet godina, bio sam vjeran, nisam išao i kada sam mogao igrati u Premijer ligi, ovo je jedan pravilan put, stepenica po stepenica. Jednim dijelom sam sazrio kao igrač. Trudit ću se da što bolje odradim sezonu, da bih možda mogao napraviti veći iskorak.

Sezona je počela teškim porazom od Željezničara, a onda je uslijedila odgovarajuća reakcija. Tri utakmice i sedam bodova. Jedan od ključnih faktora je i trener Feđa Dudić.

"Prva tri kola su bila teška. Nekako su nas podcijenjivali, ali poslije utakmcie sa Željezničarom su svi bili kivni na nas, bilo je negativnih komentara, ali trener Dudić je bio uz nas. Reko nam je da vjeruje u nas, kao što smo pokazali protiv Zrinjskog, vratili smo se protiv Širokog... Rekao nam je da 100 % vjeruje u nas i da igramo našu igru, to smo odradili i zajedno smo slavili jer se osjećamo kao prava familija."

U narednom kolu težak ispit za Velež. Gostovanje Sarajevu koje će u međuvremenu odigrati utakmicu protiv Connah's Quay Nomadsa u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

"Bit će to jedna dobra uakmica. Manje im odgovara jer će igrati taj evropski meč i nadam se da ćemo moći ostvariti što bolji rezultat."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa sedam osvojenih bodova nakon četiri kola Velež se nalazi u gornjem dijelu tabele te su udareni doblji temelji da se ekipa bori za Evropu u nastavku sezone.

"Ova ekipa je fino posložena i uigrana. Mijenja se mali broj igrača, da uz trener Dudića i našu želju jer za neke igrače je ovo prva sezona u Premijer ligi. Ovo je zdrava sredina, ali iz razloga što su nas podcjenjivali mislim da možemo napraviti neki veliki rezultat pod uslovom da se budemo držali dogovora iz svlačionice i na svakoj utakmici igrali maksimalno ozbiljno", rekao je Ovčina na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Tako je HARE!Samo igraj ROĐENI.Mi znamo da vrijediš i samo radi.Sa DUDOM ako Bog da u EVROPU.
2 0
rodjak
to je taj Velezov "ris" a zove se Ovcina Haris ;) .Bravo Hare
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi