Prvo kolo PL BiH je pred nama, šta kažu kladionice?

Sarajevo, Velež, Željezničar i Široki favoriti...

Prvo kolo PL BiH je pred nama, šta kažu kladionice?

Vikend koji je pred nama donosi početak nove sezone Premijer lige BiH, a već prvo kolo donosi par derbi susreta.

Svakako će najviše pažnje privlačiti dueli koji se igraju u Sarajevu: Željezničar - Borac i Sarajevo - Zrinjski.

Sve će zanimati i kako će povratnik u elitu, Velež, otvoriti sezonu. Podsjetimo, Rođeni sutra na svom stadionu dočekuju Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Nova sezona PL se otvara sutrašnjim duelima Veleža i Mladosti, te Zvijezde 09 i Tuzla Cityja koji počinju u 17:30.

Velež je blagi favorit protiv Mladosti, pa kladionica MOZZART na pobjedu Mostaraca nudi kvotu 1.90. Nešto više šansi za trijumf kladionice daju i Zvijezdi 09. Kvota na pobjedu ekipe iz Etno sela Stanišići je 2.45, dok je koeficijent na trijumf Tuzla Cityja 3.00.

Sutra od 20:30 sati se igra i derbi starih znanaca - Željezničara i još jednog povratnika u elitu, Borca.

Plavi su favoriti protiv banjalučana na Grbavici, dok svi oni koji vjeruju u iznenađenje mogu u kladionici MOZZART tipovati na trijumf Borca po kvoti 7.50.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u nedjelju kada su na rasporedu dva susreta.

Aktuelni šampion Sarajevo dočekuje na viceprvaka, ekipu Zrinjskog.

Riječ je o duelu dvije ekipe koje su ove sedmice igrale utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope, pa će važan faktor u meču na Koševu biti i eventualni umor igrača.

Sarajevo je prema kladionici MOZZART blagi favorit u nedjelju. Naime, kvota na pobjedu bordo tima je 2.10.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još jedan tim koji je ove sedmice igrao u Evropi u nedjelju igra svoj susret 1. kola PL. Riječ je o Radniku koji gostuje Slobodi. Nešto više šansi za trijumf u ovom duelu daje se Tuzlacima, na čiju je pobjedu kvota 2.30.

Posljednji meč 1. kola Premijer lige BiH igra se u ponedjeljak. Snage će na Pecari odmjeriti Široki Brijeg i Čelik, a domaći su prema kladionici MOZZART apsolutni favoriti.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

chs1975mostar
SARAJEVO-svinjski 1((3:0)); VELEŽ-MLADOST 1((3:0)); ZELJO-BORAC 1((1:0)); LISTICA-ČELIK 1((2:0)); SLOBODA-RADNIK. X((0:0)); ZVJEZDA-TUZLA CITY X((2:2)); Ovo je moja prognoza,,Lična,,al ZELJO bio mogao da izgubi vrlo lako,,i radnik da dobije!! Pa eto vidjecemo!!!
7 0
bistrik87
IGRAJTE NA BORCA 2 poslije mi se zahvalite
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.