Prvo Newcastleovo pojačanje je vrhunski defanzivac, ali nije tako zvučno ime

Prvo Newcastleovo pojačanje je vrhunski defanzivac, ali nije tako zvučno ime

E. Škorić

Newcastle je nedavno pao u ruke saudijskog princa Mohammada bin Salmana, čovjeka koji je težak nestvarnih 320 milijardi.

Engleski kultni klub tako je za vlasnika dobio osmog najbogatijeg čovjeka na svijetu i očekuju se velika pojačanja na St. James Parku u narednim mjesecima.

Mnogi su već počeli da povezuju s Newcastleom velike zvijezde poput Mbappea, Haalanda, Van Dijka, no čini se da će prvo pojačanje biti nešto manje zvučno ime, a radi se o Jamesu Tarkowskom, 28-godišnjem defanzivcu Burnleyja.

On već nekoliko godina igra na vrhunskom niovu u Premier ligi i smatra se jednim od najboljih odbrambenih igrača u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegova tržišna vrijednost procijenjena je na 25 miliona eura, a za novog vlasnika Newcastlea to je prava sitnica. Transfer bi mogao da bude ostvaren već u januaru.

Navodno su Burnley i sam igrač postigli džentlmenski dogovor da on ode kada dođe adekvatna ponuda.

Top Komentari

miki30
Joj sad znači smaranje sa Newcastlom i svaki dan nagadjanje o nekakvim sjajnim pojačanjima. Aferim, doduše nema se šta pisati, razumijem.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi