Prvoligaš iz RS-a poručuje: "Ukrali su nam titulu"

U Mladosti ogorčeni

Prvoligaš iz RS-a poručuje: "Ukrali su nam titulu"

M. Jakovljević

Završena je sezona u Prvoj ligi Republike Srpske. U klubovima se prave analize o protekloj sezoni, te kuju planovi za nastupajuću.

U FK Mladost iz Velike Obaraske su razočarani i smatraju da im je FS RS ukrao titulu.

"Jasno nam je stavljeno do znanja da ne možemo biti prvi. Odgovorno tvrdim da smo imali najbolji tim, ali na zelenom terenu, a da je FS RS napravio cirkus od lige  i da su podržavali javašluke. Prošle godine je namješteno cijelo kolo i umijesto da se klubovi izbace u najniži rang, kao što se to radi u Evropi, oni ih nagrađuju plasmanom u Premijer ligu. Ništa bolje nije bilo ni sada. Jedini to javno govorim, ne plašim se sankcija. Ja ulažem svoj novac u fudbal, a oni mešetare za svoj interes. I vrapci na grani znaju da se naša liga igra zbog dobrih dnevnica, a lovi se i u mutnom", kaže Borko Blagojević, predsjednik Mladosti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

On ističe da će na Skupštini predložiti da se raspusti prva ekipa, da se u novoj sezoni igra sa juniorima, jer ionako se unaprijed zna ko mora ući u Premijer ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije