Prvotimac se na Instagramu 'odrekao' Arsenala: "Jako sam razočaran..."

Lichsteiner napustio Topnike

Prvotimac se na Instagramu 'odrekao' Arsenala: "Jako sam razočaran..."

E. Škorić

Iskusni švicarski defanzivac Stephen Lichsteiner danas je napustio Arsenal.

Lichsteiner je jednu sezonu proveo u Arsenalu u koji je došao iz Juventusa, ali nije uspio da izbori Ligu prvaka i Topnici su ostali uskraćeni za trofeje.

Sada je Švicarac odlučio da napravi novi korak u karijeri, a danas se na Instagramu oprostio od Arsenala i njegovih navijača. Doduše, drugačije nije ni mogao, pošto Arsenal nije imao namjeru da mu produži ugovor na dodatnu godijnu dana.

"Bili smo blizu da dodamo važno poglavlje u historiju ovog nevjerovatnog kluba, ali nažalost nije dovoljno samo biti blizu. Ovo je teško prihvatiti. Veoma sam razočaran. Cilj nam je bio da vratimo Arsenal na najviši međunarodni nivo i osvojimo trofeje koji pripadaju ovom klubu", napisao je Lichsteiner.

"Želim sve najbolje mojim saigračima, treneru, njegovim pomoćnicima i navijačima. Siguran sam da mogu izvršiti ovu misiju naredne sezone. Volio bih da sam još dio ovog kluba. Bio je ovo veliki izazov i iskustvo bez sretnog kraja, nažalost. Hvala svima na podršci, jako to cijenim", istakao je Švicarac.

U dresu Arsenala ove sezone je odigrao ukupno 23 meča i postigao je jedan gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

View this post on Instagram

Dear Gunners We were close to add an important chapter to this amazing club's history. But to be close ... is unfortunately not good enough. This is hard to accept. I'm very disappointed. It was our objective to bring Arsenal back on the highest international level and to win trophies. Both belong to this great club. I wish my teammates, my coach and his staff, all hard-working employees and all Gunner fans simply the best! I'm confident our team can complete our mission next season! I loved to be a part of this club. It was a great challenge and experience without a happy end, unfortunately. Thank you very much for your overwhelming support! It was much appreciated! See you Stephan #COYG #WeAreTheArsenal #YaGunnersYa #ThankYou

A post shared by Stephan Lichtsteiner (@stephanlichtsteiner) on

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJA....
Gdje god je bio, igrao za trofeje, samo kad je dosao u 4RSENAL cilj nije bio TROFEJ, nego 4 mjesto..
4 1
SamiAm1234
Nek si nas samo ti napustio..
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi