UEFA: Nije bilo rasizma u Parizu
Foto - EPA

Napad na sudije je bio bez ikakvog razloga

UEFA: Nije bilo rasizma u Parizu

M. Šljivak

Veliki haos izazvan je na utakmici Lige prvaka između PSG-a i Bašakšehira odigranoj u decembru prošle godine.

Meč na Parku Prinčeva je prekinut tokom prvog poluvremena zbog navodnih rasističkih uvreda četvrtog sudije Sebastiana Coltescua prema pomoćnom treneru turskog tima Pierreu Webou.

Nastavljen je narednog dana bez rumunskih sudija, ali je Coltescu postao meta mnogih i prošao je kroz zaista težak period.

UEFA je naravno odmah pokrenula istragu. Pregledani su svi dokazi, a kako tvrde rumunski mediji odlučeno je da rasizam u Parizu nije postojao.

Pro Sport tvrdi da je UEFA saopštila da neće biti nikakvog postupka protiv sudija, ali ni protiv nekadašnjeg trenera Bašakšehira Okana Buruka koji je sudije nazvao Ciganima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nije postojao rasizam. Rumunske sudije su koristile riječ 'negru' kako bi indentificirale Weba, ali ta riječ nema uvrjedljivo značenje u rumunskom jeziku", saopšteno je iz UEFA.

Kazni dakle neće biti ni za jednu stranu u ovom slučaju. UEFA je pregledala sve dokaze i na kraju je donijela odluku koja se vjerovatno neće svima dopasti.

Top Komentari

AmarSahi
Eh super, jel sada možete prestati klečati kao budale na centru?
7 2
Pajver
Turska posla
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi