Na Allianz Areni najpodcjenjeniji igrač današnjice ipak nije čudotvorac

Uvijek je u sjeni drugih

Na Allianz Areni najpodcjenjeniji igrač današnjice ipak nije čudotvorac

A. Čaušević

Nije česta pojava da igrači koji briljiraju dugi niz godina te svojim sjajnim partijama donose klubovima pobjede i titule. 

Već dugi niz godina Keylor Navas je u sjeni drugih golmana. Često svi u prvi plan se stavljaju Manuel Neuer, Jan Oblak, Mark-Andre Ter Stegen, Alisson, Ederons i drugi, a o Kostarikancu se najmanje priča.

Međutim, Navas mirno šuti, radi i fenomenalno brani. S Realom je osvajao Ligu prvaka nekoliko puta i nikada nije smatran najboljim golmanom svijeta.

Sada je u PSG-u i bolji je neko ikad. U osmini finala je odbranio penal Leu Messiju, a večeras izluđuje igrače Bayerna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prvom poluvremenu Navas je imao niz čudesnih intervencija, a izdvajaju se odbrane Pavardu i Goretzki koji su bili u zaista odličnim pozicijama.

Da ipak Navas nije čudotvorac pokazuje situacija i iz 37. minute kada je glavom zabio Choupo-Moting. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Koliko je opasan ovaj psg, pa ljudi su iz dva napada dali dva gola.. Navas realno strasan golman, bar im je tri cista skinuo, sto ne bi ni Neuer!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi