PSG bez problema sa Benficom, simultanka Mitrogloua

Odigrani susreti drugog kola Lige prvaka u grupi C

PSG bez problema sa Benficom, simultanka Mitrogloua

Večeras su na rasporedu bili susreti drugog kola Lige prvaka u okviru grupe C. 

Lisabonska Benfica gostovala je u Parizu kod PSG-a. Domaći su poveli već nakon pt minuta igre, a strijelac je bio Zlatan Ibrahimović nakon asistencije Van der Wiela. U 25. minuti susreta 2:0 za domaće, a strijelac je nakon lijepe akcije Parižana, Marquinhos.

Kapiten Parižana, Zlatan Ibrahimović zatresao je mrežu Benfice treći put na večerašnjem susretu u 30. minuti. Sveci su na odmor otišli sa tri gola prednosti. U nastavku susreta PSG je zadržao prednost i zasluženo slavio.

Anderlecht je na svom terenu večeras ugostio grčki Olympiacos. Anderlecht je imao inicijativu u prvih 15 minuta susreta, ali su se prvi radovali fudbaleri Olympiacosa. Strijelac je bio Mitroglou u 17. minuti susreta nakon asistencije Saviole.

U 24. minuti susreta jedanaesterac za domaće, ali je sa bijele tačke neprecizan Aleksandar Mitrović. Gosti iz Pireja na odmor su otišli sa minimalnim vodstvom. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U 56. minuti susreta 2:0 za goste, a svoj drugi gol večeras postigao je Mitorglou. Svoj hat-trick Mitroglou je potvrdio u 72. minuti susreta, prelijepim golom. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.