Al Khelaifi: "Da mogu, sutra bih iščupao sve stolice s Parka prinčeva"

Pred PSG-om utakmica sezone

Al Khelaifi: "Da mogu, sutra bih iščupao sve stolice s Parka prinčeva"

Edmir Škorić

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi očekuje veliku podršku sutra sa tribina kada će njegov tim ugostiti Borussiju Dortmund u polufinalu Lige prvaka.

Prvi meč PSG je u Dortmundu izgubio sa 1:0, ali ima velika očekivanja sutra u revanšu od 21 sat na Parku prinčeva. Kylian Mbapep i društvo žele u finale, iako su svjesni da će to biti jako težak podvig. Parižani se nadaju drugom finalu. Prvo su odigrali 2020. godine protiv Bayerna i tada su izgubili.

Predsjednik kluba je danas bio na treningu fudbalera zajedno sa sportskim savjetnikom Luisom Camposom, kako bi iskazali podršku momcima. Klub očekuje čarobnu noć na Parku prinčeva, a Al-Khelaifi se nada da će podrška biti jača ili veća nego ikada.

Al Khelaifi djeluje mirno. Imao je već važnih događaja, ali priznaje da će vam, ako ga pitate, reći da mu je sutrašnja utakmica najvažnija otkako je sletio u Pariz. Al Khelaifi je rekao da je praznovjeran, da će tim igrati u plavim a ne u bijelim dresovima, iako su zadnje utakmice u bijelim dresovima dobijali.

"Igrači su koncentrirani, samouvjereni, ali ne previše. Pretjerano samopouzdanje nije dobro. Liga je prvaka, polufinale, ne smijemo biti previše samouvjereni. Ne smijemo zaboraviti da je ovo jako mlada ekipa, najmlađa u polufinalu Lige prvaka", dodaje predsjednik koji ističe promjenu smjera projekta. "Izgradili smo nešto za budućnost, nije sve sutra i ponosan sam na to. Znam da je u polufinalu Lige prvaka stvar detalja. Svaki detalj je važan".

Oglasi

Al Khelaifi vjeruje da su se ove sezone stvari promijenile. "Oduševljeni smo što ćemo igrati pred našim navijačima. Oni će biti naš 12. igrač. Da mogu, sutra bih počupao sve stolice s Parka prinčeva kako bi atmosfera bila izuzetna".

Šta god da se dogodi, Al Khelaifi kaže da svakako cijeni ovaj dosad prijeđeni put.

"Također je važno naglasiti sve što je ekipa učinila da dođe ovdje. To je također zahvaljujući činjenici da su navijači sada zadovoljni ekipom. Svi su učinili odličan posao. Sutra ćemo predstavljati PSG, Pariz, Francusku i sve naše navijače diljem svijeta".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSG priprema poseban doček za momčad sutra u 21:00 sat. Bit će prisutno 47 različitih klubova navijača PSG-a, uključujući klubove navijača PSG-a iz Njemačke, Italije, Londona, New Yorka, Seattlea, Chicaga, Houstona, Vancouvera, Montreala, Madrida, Lisabona, Sao Paula i Rio de Janeira.

Želja je doći do finala, a onda se tamo na Wembleyju potući sa Real Madridom ili Bayernom za svoj prvi naslov u historiji.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Đabe ¥$£¢€
1 0
SactownCali
Plastics out. Bravo bvb
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi