PSG će u finalu Kupa igrati protiv kluba za koji prvi put čujete

Ako Parižanu prođu Caen...

PSG će u finalu Kupa igrati protiv kluba za koji prvi put čujete

Teme:

Ukoliko Paris Saint-Germain večeras eliminiše Caen iz polufinala Kupa Francuske, što je svakako za očekivati, u finalu će imati nikad lakšeg protivnika u direktnom okršaju za trofej.

Naime, prvi finalista francuskog Kupa je klub za koji vjerovatno nikada niste čuli - Les Herbiers. Ako se pitate otkud oni u finalu, reći ćemo vam da je ovaj trećeligaš sinoć savladao Chambly sa 2:0 i vrlo je zanimljivo otkud dva tima iz poluamaterskog ranga jedan protiv drugog u polufinalu Kupa.

Les Herbiers dolazi iz gradića pored Nantesa u kojem živi tek desetak hiljada ljudi, jedan je od najmanjih u trećoj ligi sa stadionom za 5000 gledalaca. Takmiče se u trećoj ligi u kojoj nastupaju amaterski, poluamaterski i profesionalni klubovi.

Na putu do finala, Les Herbiers je pobjeđivao također relativno nepoznate klubove, izuzev Auxerrea i Lensa protiv kojih je bio bolji u osmini i četvrtini finala.

Pošto se Les Herbiers i PSG stvarno ne mogu porediti ni po čemu, vjerovatno bi to finale bilo doslovno igra mačke i miša, jer šta drugo očekivati kada Parižani prvom konkurentu Monacu zabiju sedam golova... Momci iz treće lige, bez obzira na sve, zaslužuju poštovanje i čestitke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi