Sušić: Današnji PSG se ne može porediti sa onim za koji sam ja igrao
Pape je 2010. godine proglašen najboljim igračem u historiji PSG-a, a 2012. najboljim stranim fudbalerom u Francuskoj svih vremena.

Nekad Pape, danas M'bappe...

Sušić: Današnji PSG se ne može porediti sa onim za koji sam ja igrao

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić jedna je od najvećih legendi Paris Saint-Germaina, za koji je nastupao punih osam godina - od 1983. do 1991. godine.

Sušić je bio član prve šampionske generacije PSG-a iz 1986. godine, a to je bio povod uglednom Le Parisienu za intervju sa zvanično najboljim fudbalerom Bosne i Hercegovine u 20. stoljeću

PSG je u nedjelju navečer deklasirao Monaco rezultatom 7:1 i tako došao do sedme šampionske titule u historiji kluba, a Sušić kaže da je to danas normalno i da se ovaj PSG ni po čemu ne može porediti sa onim za koji je svojevremeno nastupao.

"Sjećam se te sezone 1985/86. kada smo osvojili titulu, koja je bila posebna. Bila je to prva titula PSG-a u historiji, a nismo bili favoriti. Mnogi su favorizovali Nantes, ali smo imali dobar start sezone i odmah u prvom kolu savladali Bastiju sa 4:2 na Korzici. Od početka prvenstva smo vodili na tabeli ispred Nantesa i uspjeli smo sačuvati prednost", prisjetio se Sušić, te potom uporedio to vrijeme sa današnjim:

"Ovaj PSG se ne može porediti sa onim za koji sam ja igrao. U moje vrijeme, klubovi su imali pravon a samo dva stranca, a pogledajte kako je to danas. PSG je sada daleko jači nego tada i više nije iznenađenje kada postane prvak Francuske. Zapravo je to logično i normalno kada se sve okolnosti uzmu u obzir. Prošle sezone PSG nije bio šampion jer je Monaco stvarno odigrao savršenu sezonu".

Safet Sušić poručuje da osvajanje trofeja samo u Francuskoj nije dovoljno da se opravda uloženi novac.

"PSG je već osvojio dva trofeja u Francuskoj ove sezone, ali po meni to nije dovoljno. Znam da je cilj bio Liga prvaka, a eliminacija u osmini finala je svakako neuspjeh. Jeste da je PSG imao nesreću da se sastane sa Real Madridom, ali svejedno. Ovo je za PSG dobra sezona, ništa više od toga".

Safet Sušić je, prema neslužbenim podacima, za PSG odigrao 287 utakmica i postigao 67 golova a pored titule prvaka osvojio je i Kup Francuske u sezoni 1982/1983. Iste sezone je proglašen za najboljeg stranog igrača u Francuskoj, što je samo jedna od mnogih individualnih nagrada.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Legendarni Pape je od France Footballa 2010. godine proglašen najboljim igračem u historiji PSG-a, a 2012. najboljim stranim fudbalerom u Francuskoj svih vremena.

Top Komentari

zaboti janos
Najbolji fudbaler Juge svih vremena.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi