PSG dogovorio Bernata i Lobotku, SMS još ne može!
(Foto: EPA)

Parižani traže pojačanja

PSG dogovorio Bernata i Lobotku, SMS još ne može!

M. Šljivak

Francuski PSG pokušava u finišu prelaznog roka dovesti nekoliko pojačanja.

Sportski direktor kluba Antero Henrique uspio je dogovoriti transfer Juana Bernata iz minhenskog Bayerna, a jučer je obavio pregovore i sa agentima još dvojice fudbalera.

Na sastanku u Parizu pregovarao je sa ljudima koji se brinu o karijerama srpskog fudbalera Sergeja Milinkovića-Savića i Slovaka Stanislava Lobotke.

Henrique se prvo sastavo sa predstavnicima slovačkog fudbalera koji nosi dres Celte. Lobotka je više nego zainteresovan za prelazak u redove PSG-a, ali za sada je odšteta mali problem. Tim iz Viga želi 50 miliona eura, a Parižani nude 30 miliona.

Međutim, vrlo je vjerovatno da će do transfera doći i da će Lobotka postati novi član francuskog prvaka.

Sa druge strane mnogo veći izazov je dovođenje fudbalera Lazija Sergeja Milinkovića-Savića. Agenti Mateja Kežman i Zoran Vekić su obavili razgovore sa Henriqueom, a sastanku su prisustvovali i Neymar stariji, te poznati menadžer Pini Zahavi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, teško je očekivati da bi ovaj transfer na kraju mogao biti ostvaren, posebno kada se zna da Lazio ne može dovesti adekvatnu zamjenu jer je prelazni rok u Italiji davno završen.

Bernar i Lobotka su dakle praktički završeni transferi, ali SMS će još neko vrijeme ostati član Lazija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi