PSG doveo golmana koji je prošle sezone u Premier ligi bio brži od Salaha
PSG će na kraju sezone moći otkupiti španskog golmana

Sergio Rico je stigao na jednogodišnju posudbu iz Seville

PSG doveo golmana koji je prošle sezone u Premier ligi bio brži od Salaha

S. Pašalić

PSG je i zvanično potvrdio da će dres ovog kluba u ovoj sezoni nositi golman Sergio Rico.

26-godišnji golman Seville je prošlu sezonu proveo na posudbi u Fulhamu za koji je upisao 33 nastupa, a sada će na jednogodišnju posudbu u francuski klub sa opcijom otkupa na kraju sezone.

Redove francuskog prvaka je ovog ljeta napustio Gianluigi Buffon pa se moralo krenuti u potragu za njegovom zamjenom.

Odluka je na kraju pala na Rica koji je prošle sezone u Premier ligi imao jedan zanimljiv podvig. Naime, Španac se nekako našao na listi deset najbržih igrača engleskog prvenstva te se probio i ispred Mohameda Salaha na ovoj listi.

Parižani s druge strane završavaju zamjenu golmana sa Real Madridom koja bi trebala biti potvrđena sutra. Keylor Navas bi trebao put Pariza, a Alphonse Areola će se zaputiti u Madrid.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi