Igrači PSG-a večeras su na TV-u saznali da su postali prvaci Francuske

Nakon poraza Monaca

Igrači PSG-a večeras su na TV-u saznali da su postali prvaci Francuske

Edmir Škorić
Teme:

PSG je propustio priliku da u subotu protiv Le Havrea pred svojim navijačima proslavi titulu, jer je bilo 3:3, no dan kasnije su im javili da su prvaci.

PSG je davno riješio pitanje prvaka i samo se čekala zvanična potvrda. Stigla je u subotu navečer nakon što je Monaco poražen kod Lyona sa 3:2.

Tim iz Kneževin je ušao u meč sa 12 boedova zaostatka za PSG-om. Monaco je poveo golom Wissama Ben Yeddera, ali su Alexandre Lacazette i Said Benrahma režirali preokret Lyona.

Ben Yedder je u 60. ponovo izjednačio, no Lacazette je drugim golom u 84. minuti Lavovima na kraju osigurao pobjedu.

Tako su igrači PSG-a ispred TV ekrana ispratili poraz Monaca i počeli sa slavljem jer sada, tri kola do kraja, imaju 12 bodova prednosti i ovo je bila njihova 12. titula. Od toga su čak 10 osvojili od 2012. godine, odnosno u eri katarskih vlasnika.

Oglasi

Jedine ekipe koje su u ovih 12 godina prekidale tu dominaciju su Monaco 2017. godine i Lille 2021., a vrijedi napomenuti i da će Kylian Mbappé biti najbolji strijelac lige. Trenutno je na 26 golova, devet više od prvog pratitelja.

Parižani su u igri i za trofej Lige prvaka. Čekaju ih polufinalni dueli sa Borussijom Dortmund i imaju dobru priliku da dođu u finale, a ondje bi se na Wembleyju borili sa Realom ili Bayernom za historijski trofej u najelitnijem klupskom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG može i do triplete, pošto 25. maja igra s Lyonom u finalu Kupa. Sada će ekipa Luisa Enriquea mnogo lakše igrati jer je osvojena titula, što je bio primarni cilj.

Do kraja sezone igrat će u Ligi 1 još protiv Toulousea kod kuće, te Nice i Metza u gostima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi