Prvo se spasili sramotnog poraza, a onda je stigla vijest mjeseca za navijače PSG-a!

Warren Zaire-Emery produžio ugovor

Prvo se spasili sramotnog poraza, a onda je stigla vijest mjeseca za navijače PSG-a! · Zvanično

Eldar Ganibegović

PSG je sinoć igrao meč na domaćem terenu protiv Le Havrea. Bio je na pragu sramotnog poraza, no uspio je da se spasi i osvoji bod. Nakon utakmica uslijedila je još ljepša vijest za navijače ovog kluba.

U okviru 31. kola francuske Ligue 1 sinoć su se sastali PSG i Le Havre. Meč je završen rezultatom 3:3, a gosti su do pred sami kraj imali dva gola prednosti.

Operi je doveo Le Havre u vodstvo u 19. minuti, da bi 10 minuta kasnije na asistenciju Zaire-Emeryja izjednačio Barcola. Ayew je u 38. minuti vratio prednost gostima.

Igrala se 61. minuta kada je Toure s bijele tačke donio vodstvo od 3:1 Le Havreu, no samo minute kasnije Luis Enrique na teren šalje Ramosa što se ispostavilo kao pravi pogodak.

Prvo je u 78. minuti asistirao Hakimiju za 3:2, da bi u četvrtoj minuti nadoknade pogodio za 3:3 i tako spasio PSG poraza.

Poslije utakmice uslijedila je velika vijest za navijače PSG-a. Naime, mladi Warren Zaire-Emery produžio je vjernost ovom klubu iako za njega vlada veliki interes širom Evrope.

Oglasi

Warren Zaire-Emery u PSG-u do 2029. godine

Biser ekipe iz glavnog grada Francuske je ubijeđen da potpiše, a sve je ozvaničio sam predsjednik Nasser Al-Khelaifi.

Warren Zaire-Emery je pristao i potpisao ugovor sa PSG-om koji sada traje do ljeta 2029. godine.

Sa samo 18 godina, francuski veznjak je već važan igrač za Luisa Enriquea. Španac je ove sezone koristio tinejdžera na 38 utakmica.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"To je san koji živim. Veoma sam sretan i ponosan što sam potpisao produžetak ugovora sa PSG-om do 2029. godine. Za mene je veliki ponos što ću nastaviti put sa svojim klubom iz djetinjstva, onim za koji sam oduvijek želio da igram od kad sam bio dijete. Tu sam od osme godine, ovdje sam već 10 godina.

Još od malena sam s porodicom gledao utakmice PSG-a i oduvijek sam voleo ovaj klub. Uvijek sam navijao za klub, a sada nosim dres više od godinu i po dana. Veoma sam ponosan", rekao je Zaire-Emery.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi