Bliži li se kraj karijere: Stiglo skoro 5000 prijentji, Galtier morao angažovati i tjelohranitelje

Stigle su čak i prijetnje smrću

Bliži li se kraj karijere: Stiglo skoro 5000 prijentji, Galtier morao angažovati i tjelohranitelje

Esmer Oštraković

U velikim problemima iznenada se našao trener Paris Saint-Germaina, Christophe Galtier nakon optužbi za rasizam dok je bio trener Nice.

Kako prenose francuski mediji, Galtierov broj telefona proširio se društvenim mrežama zbog čega je navodno primio i veliki broj prijetnji.

Broj prijetnji koje je dobio Galtier je skoro 5000 poziva i poruka mržnje, a neke od njih bile su čak i prijetnje smrću.

Zbog svega je Galtier bio primoran da zaposli tjelohranitelje, te ništa ne prepušta slučaju.

Poznati novinar, Romain Molina, objavio je e-mail u kojem je bivši sportski direktor Nice Julien Forunier optužio Galtiera da je od njega tražio da za Nicu ne igraju crnci ili muslimani.

To je izazvalo veoma burne reakcija u Francuskoj, a kao epilog pojavile su se žestoke prijenje sa kojima se suočava Galtier.

Oglasi

PSG je odlučio da pokrene internu istragu, a sve se dešava samo tri dana prije ključne utakmice u okviru domaćeg prvenstva protiv Lensa.

Lens se trenutno nalazi na drugom mjestu na tabeli i imaju šest bodova manje od PSG-a i pobjedom bi mogli da prvenstvo učine veoma zaninljivim.

Trener PSG-a, bio je duboko pogođen zbog svega što mu se stavlja na teret, te je negirao da je davao takve komentare.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Njegov advokat Olivier Martin rekao je da je Galtier zaprepašten saznanjem da uvredljive i klevetničke izjave i da je pravna akcija moguća.

Ipak, ukoliko se optužbe ispostave tačnim to bi čak moglo značiti i kraj obziljne trenerske karijere za ovog stručnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi