Nevjerovatno je koliko PSG ima golmana u prvoj ekipi, a sada su doveli i Donnarummu

Morat će se riješiti pola njih

Nevjerovatno je koliko PSG ima golmana u prvoj ekipi, a sada su doveli i Donnarummu

Endin Čaušević

PSG je sinoć potvrdio da je Gianluigi Donnarumma potpisao ugovor s ovim klubom.

Donnarumma je u PSG stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Milanom. Italijanski golman je s Parižanima potpisao saradnju do ljeta 2026. godine.

Sigurno je da je PSG napravio odličan posao dovođenjem Donnarumma koji je bio najbolji igrač na minulom Evropskom prvenstvu.

Donnarumma je bio i junak Italije u finalu protiv Engleske jer je bio odličan u penal seriji, te je svojim odbranama donio titulu prvaka Evrope svojoj reprezentaciji.

Njegov dolazak je odlična stvar za PSG, ali mnogi se pitaju šta će biti s golmanima koje već ima ovaj klub. Prvi golman prošle sezone bio je Keylor Navas koji je odlično branio i bit će zanimljivo vidjeti da li će mu Donnarumma uzeti mjesto u prvoj ekipi.

Međutim, pored Navasa i Donnarumme ovaj francuski klub na raspolaganju ima još čak sedmoricu golmana što je zaista nevjerovatno.

Pored njih dvojice u prvoj ekipi još je Sergio Rico, a ovog ljeta s posudbe iz Fulhama vratio se i Alphonse Areola. Tu su još Marcin Bulka, Alexander Letellier, Garissone Innocent i Denis Franchi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Jasno je da PSG ima problema s brojem golmana u prvoj ekipi i pokušat će što prije da riješe problem.

Neki od ovih će na posudbu, dok se špekuliše da klub želi prodati Rica i Areolu koji ne žele da "griju klupu" naredne sezone jer im je jasno da će pored Donnarumme i Navasa teško doći do minutaže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi