I PSG pokucao na adresu Hajduka: Splićani su na slatkim mukama

Imaju zanimljiv plan

I PSG pokucao na adresu Hajduka: Splićani su na slatkim mukama

S. Mlaćo
Veliki Hajdukov talenat Luka Vušković na meti je velikog broja klubova.

Vušković ima tek 16 godina, debitovao je za prvi tim, no čini se da neće dugo ostati na Poljudu.

Razlog su ponude svjetskih velikana, a prije par dana pojavila se ekskluzivna informacija da Vuškovića želi Manchester City.

David Ornstein, jedan od najboljih engleskih novinara, prenio je ekskluzivno vijest da je Manchester City poslao zvaničnu ponudu na adresu Hajduka.

Tako je za Vuškovića stigla ponuda od 10 miliona eura fiksno plus dva miliona eura u dodacima. Sigurno je da je veliki posao uradio i njegov agent Pini Zahavi.

Sada stižu i nove informacije. Vuškovića želi i bogati PSG, čije je skaute osvojio.

Oglasi

On je onakav kakve voli direktor Luis Camops. Ne radi se o imenu koje je mnogo poznato u Evropi, ali traje velika bitka za njega. PSG je krenuo u pregovore sa Hajdukom, on već igra seniorski nogomet“, piše L'Equipe.

Navode da ga PSG želi kupiti već ovog ljeta i ostaviti na posudbi u Hajduku kako bi igrao što više i napuno 17 godina.

PSG se sa Vuškovićem povezivao i prošle godine, a tada se spominjalo obeštećenje od četiri miliona eura i milion eura u bonusima.

Manchester City je spreman ponuditi 12 miliona eura, pa je jasno da će Hajduk biti na slatkim mukama.

Hajduk i ove sezone vjerovatno neće moći do titule prvaka u SuperSport HNL, no Splićani se mogu pohvaliti sjajnim omladinskim pogonom.

Juniori Hajduka plasirali su se u polufinale Omladinske Lige prvaka i igrat će protiv Milana.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi