PSG je tek započeo utakmicu, ali Mbappe već slavi novi rekord
Mbappe igra svoju 100-tu utakmicu u Ligue 1

Mladi Francuz ruši sve rekorde Ligue 1

PSG je tek započeo utakmicu, ali Mbappe već slavi novi rekord

S. Pašalić

PSG igra utakmicu 3. kola Ligue 1 na Parku Prinčeva protiv Toulousea.

Parižani nakon neočekivanog poraza u prošlom kolu na gosstovanju kod Rennesa želi doći do nova tri boda, a najveća opasnost će ponovo prijetiti od Kyliana Mbappea.

Mladi Francuz je igrao u prve dvije utakmice i postigao je jedan gol, a večeras je srušio još jedan rekord u francuskom prvenstvu.

Naime, Mbappe večeras igra svoju 100-tu utakmicu u Ligue 1 te je sa 20 godina i 8 mjeseci postao najmlađi Francuz još od Jeremyja Meneza kojem je ovo uspjelo 2007. godine u dobi od 20 godina i 7 mjeseci.

Mbappe je do sada u 99 utakmica postigao 63 gola i upisao 29 asistencija u Ligue 1, a prošle sezone je sa 33 gola bio najbolji strijelac lige.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

kolumbo
koji je onda rekord srusio kad je jedan ispred njega,promijeni papir
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti